Kuchnia myśliwska

 

Program telewizyjny dotyczący dziczyzny, dzikich smaków, dzikich dodatków z pól, wód i lasów. Łatwe i ciekawe przepisy.

 

 

 

         Kuchnia na dziko

Film promujący serie 12 odcinków programu kulinarnego "Kuchnia na dziko". Andrzej Adamus pokaże Wam jak przygotować najlepszą dziczyznę nie wychodząc z łowiska.

                                                                              

 

W pierwszym odcinku naszej serii "Kuchnia na dziko" Andrzej Adamus pokazuje jak przyrządzić kozła. Film wyjątkowo nakręciliśmy w domku myśliwskim, gdyż pogoda uniemożliwiła gotowanie w plenerze.

                                                                             

W drugim odcinku naszej serii Andrzej Adamus podaje wspaniały przepis na żeberka z dzika.

                                                                             

W trzecim odcinku naszej serii Andrzej Adamus przyrządza kaczkę na ogniu. Palce lizać. Wskakujcie po inspiracje.

                                                                            

Tym razem Andrzej Adamus przyrządza na ogniu jelenia. Przepis idealnie sprawdzi się na zbiorówkach czy nieformalnych biesiadach myśliwskich. Że będzie smacznie, to już wiecie, a po obejrzeniu całości zapewne zaczniecie pakować się w łowisko. W końcu sezon wspólnych polowań właśnie się zaczyna! Darz bór!

                                                                            

3 listopada to wyjątkowa data w łowieckim kalendarzu. A skoro o święcie mowa, to nie może zabraknąć świątecznej myśliwskiej potrawy. Andrzej Adamus przyrządza bigos staropolski na palonych i łamanych kościach. Gwarantujemy, że czegoś takiego jeszcze nie widzieliście!

                                                                            

Głównym aktorem dzisiejszego odcinka będzie - zając. Tak, Andrzej Adamus przygotuje go na ogniu, w jaki sposób i z jakimi dodatkami? Zobaczcie!

                                                                            

Zima wcale nie jest złą porą na gotowanie pod chmurką. Okazji do pichcenia na dziko nie brakuje, bo w lesie, podobnie jak na polowaniu, nie ma złej pogody! Tego zdania jest Andrzej Adamus, który tym razem serwuje koźlaka pieczonego na ogniu. Przepis prosty, bo poza pięć składników nie wychodzi, ale żeby wydobyć esencję dziczyzny, na efekt trzeba będzie poczekać. Ile? 3 godziny!!! Dużo jeśli patrzeć na tradycyjne gotowanie. Mało, jeśli  traktować je jako ucieczkę od codzienności. Zapraszamy po inspiracje:

                                                                            

 

Jedliście kiedyś pierogi z ognia?

My też nie, ale miłośnikiem tego przysmaku jest Andrzej Adamus, który w kolejnym odcinku „Kuchni na dziko” pokazuje jak zrobić pierogi na ognisku. Podobno cudownie sprawdzają się jako przekąska na polowaniu. Jeśli podoba Wam się nasza seria, subskrybujcie nasz kanał, lajkujcie i udostępniajcie. Niech dobra i zdrowa kuchnia niesie się po świecie.

                                                                         

„Kuchnia na dziko”. Odcinek specjalny. Wielkanoc 2021

Serdecznie zachęcamy do obejrzenia kolejnego odcinka naszej kulinarnej serii „Kuchnia na dziko”, gdzie wystąpią członkowie Zarządu Głównego. Cały poświęcony jest trwającym świętom wielkanocnym: